samenwerking

 

Kwinterra

 

Wij zijn een groep van vijf gepassioneerde keramisten die elkaar hebben leren kennen op de keramiekopleiding SBB in Gouda. Na het afronden van de opleiding in 2013 besloten we om elkaar regelmatig te blijven ontmoeten. Deze bijeenkomsten werken zeer inspirerend en ondersteunend. We bespreken elkaars activiteiten op keramiekgebied en nemen ook elke keer een nieuwe techniek onder de loep.

De leden van Kwinterra zijn:

Ineke van Beersum

Karen Lok

Mieke Goudswaard

Rosa Pennings

Trudy Volman

 

 

    Keramiek Collectief Lelystad

 

We hebben elkaar leren kennen op het keramiekatelier van het kunstencentrum De Kubus in Lelystad. Wat ons bindt is de passie voor keramiek en de wens om ons hierin te blijven ontwikkelen.

Elk heeft vanuit zijn of haar achtergrond en interesses een geheel eigen stijl ontwikkeld, met een eigen voorkeur voor materiaal, opbouwtechniek, afwerking en stooktechniek. Het gezamenlijke resultaat is een spannende mix van ingetogen, kleurrijke, strakke, vloeiende, uitbundige, figuratieve en abstracte objecten.


Het collectief is gevormd vanuit de wens om gezamenlijk exposeren, zowel om hiermee met het werk naar buiten te treden als ook om verder te groeien. Het zorgt voor extra stimulans, naast de geregelde contacten op het keramiekatelier waar we een klankbord vinden en kennis en ervaring kunnen uitwisselen.

 

     

 Henk Woestenburg      Joke Venhorst               Arno Kortekaas        Ineke van Beersum

 

Raku Groep Dronten

 

Een van de aantrekkelijke aspecten van raku stoken - en dit geldt ook voor hout- en zoutstoken - is voor mij de bezigheid zelf. Het is niet een kwestie van de oven aanzetten en wachten tot hij weer is afgekoeld, maar je bent actief betrokken bij het stookproces.
Staat de gasbrander goed afgesteld, kan het werk al uit de oven, hoe lang wacht ik met het in de rookton stoppen, welk deel bedek ik met de houtsnippers....? En vooral: heb ik het gloeiend hete werk goed in de tang geklemd, of ligt het straks in stukken op de grond?

Raku stoken is bij uitstek een groepsactiviteit, wat niet alleen een gezellige dag oplevert, maar ook kansen biedt om van elkaar te leren en gezamenlijke projecten uit te voeren.
Goede redenen om Raku Groep Dronten in het leven te roepen. Naast mijzelf bestaat de groep uit Roland Meijer, Margreet van der Horst, Esmee Maas, Anja Muntjewerff en Saskia van der Schoor.

Het raku stoken past uitstekend bij mijn manier van werken. Het uiteindelijke resultaat blijft een verrassing, maar de kans is groot dat het de geliefde barsten oplevert.